ארטריל גו או ארטריל מה ההבדל

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

09/03/2017 | 21:19 | מאת: חליל

שלום רב, מדוע ארטריל גו GO שקיות 1500מ"ג גלוקוזאמין סולפאט ו384 מ"ג נתרן כלור משווק ללא מרשם רופא? וארטריל שקיות 1500מ"ג גלוקוזאמין סולפאט ו384 מ"ג נתרן כלור התרופה משווקת על פי מרשם רופא בלבד ? למרות ששני העלונים של ארטריל גו ושל ארטריל נמצאו זהים!! האם יש הבדל בין שתי התרופות? יש לציין, שאני משתמש יומית בארטריל במשך יותר מ 3 שנים לצורך טיפול בשחיקת סחוס במרפק הירך ואני מסתדר טוב מאד. בחודשיים האחרונים עברתי לארטריל גו (שהוא ללא מרשם רופא) הכאבים חזרו בירך לאחרונה, אחרי עמידה. לכן, האם הכאב נובע כתוצאה מהשינוי (יש לציין, שצילום הרנטגן החדש כמעט זהה לצילום הרנטגן מלפני 3 שנים, יש שחיקת סחוס קלה עד בינונית) תודה חליל

30/03/2017 | 13:42 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

חליל שלום, לפי אתר משרד הבריאות שני התכשירים אינם מחייבים מרשם רופא (OTC). https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/PerutTrufa.asp?Reg_Number=154 70 34599 00&safa=h

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי