תופעות לוואי לתרופות הנ"ל

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

14/02/2017 | 11:04 | מאת: ג'וזפין

יש לי רעד בידיים שנים רבות. לא רציתי לקחת כדורים, המצב החמיד וקיבלתי תרופת פריזולין וטופמקס. התחלתי במינונים קטנים שעולים לאט לאט ל- 250 מ"ג פריזולין בבוקר צהרים וערב, וטופמקס ל-150 מ"ג בוקר ו- 150 מ"ג ערב. בחיי אני נמנעת מכדורים ככל שאפשר. קשה לי מאוד לעלות במינון למינון שהמליצו. האם ניתן להפסיק את העליה במינון במחצית הדרך........... ולראות מה התגובה של הגוף. בתודה על תשובתכם במייל

עניין הטיטרציה במינון הינו חשוב מבחינת איזון ומבחינת הפחתת תופעות לוואי תחת הטיפול, ולכן קיימת חשיבות לטיטרציה הזו. אבל גם חשוב הנושא של התגובה הקלינית, ולכן אם את מרגישה שיש שליטה בתסמינם תחת מינון נמוך מאשר למינון שהומלץ עליו (אבל בטווח המינונים בעל האפקט הפרמקולוגי) אפשר לפנות לרופא ולבקש ממנו לשקול את האפשרות הזו.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי