מה קצב פינוי של התרופה רזין מהגוף

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

30/06/2015 | 17:31 | מאת: קטי כהן

מה הT חצי של התרופה רזין? תוך כמה זמן התרופה רזין מתפנה מהגוף מסיום נטילתה. מתי אפשר להכנס להריון מסיום נטילת רזין, האם יכולות להיות השלכות על העובר?

שלום, T חצי של התרופה (זמן מחצית החיים של התרופה) לפי עלון לרופא הינו כ- 25 שעות. ניתן לשער שתוך 5 זמני מחצית חיים התרופה תתפנה ברובה מהגוף. לפי FDA-ישנה התווית נגד לשימוש בתרופה בנשים הרות ובנשים העשויות להכנס להריון. זאת בשל הסיכון הגבוה לפגיעה בעובר,העולה על התועלת שבשימוש בתרופה. ניתן להניח,לפי הT חצי, שלאחר שבועיים ( 5 ימים + מרווח ביטחון) התרופה תתפנה בשלמותה מהגוף. אולם, אנו ממליצים לך לפנות לייעוץ למרכז הטרטולוגי על מנת לקבל תשובה וודאית בנושא.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי