טיפול בהרטבת לילה אצל ילדים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

06/06/2000 | 11:38 | מאת: גיא

בני בן ה-5 מרטיב מדי 2-3 לילות. רופא הילדים הציע הזלפת טיפות אף שיפסיקו את התופעה מיידית. האם ניתן להיגמל מההרטבה גם כאשר מפסיקים את הטיפול בטיפות האף האמורות, או שמא ההרטבה חוזרת מייד עם הפסקת הטיפול?

07/06/2000 | 20:47 | מאת: ד"ר איתי ורדי

למר גיא שלום רב: בשביל גיל חמש אתה שולט היטב בעברית ובאינתרנט. ניתן להגמל גם עם מפסיקים את הטיפות. אולם, לאחר הפסקתם, ההרטבה חוזרת מיד. שתי המשפטים האלו לא סותרים אחד את השני! הרטבת לילה חולפת עם הזמן עם התבגרות מנגנון השליטה על השתן. הטיפות האמורות הם טיפול סימפטומטי בלבד ומונעים את תופעת ההרטבה אבל לא מטפלים בסיבה, שהיא חוסר בגרות המנגנון המוזכר. טיפןל התנהגותי בעזרת פעמון מעורר הוא מטפל בבעיה הבסיסית. אולם מאחר והרטבת ליליה נחשבת למחלה רק לאחר גיל חמש, אני מציע שתמשיך עוד קצת עם הטיפות וההרטבה עשויה לחלוף לבד!

08/06/2000 | 09:37 | מאת: גיא

תודה על תשובתך שעזרה לי מאוד. מטרידה אותי שאלה נוספת. האם ההרטבה הלילית בגיל 5 עשויה להיות קשורה לעובדה שעבר בינקותו ניתוח UPJ (תיקון של היצרות במקום המפגש שבין האורטר לבין אגן הכליה) עקב הידרונפרוזיס קשה. כיום עדיין קיים הידרונפרוזיס, אך ניקוז הכליה תקין בינתיים. אודה על תשובתך.

09/06/2000 | 11:19 | מאת: אסתי

שלום קראתי את ההודעה שלך בנושא הרטבת לילה אצל ילדים ויש לי שאלה מה קורה עם אנשים יותר מבוגרים, נגיד בני 40? אם אצלם יש תופעה כזו, מה עושים האם יש תרופה? (יש לי חברה מאוד טובה שיש לה בעיה כזו).

09/09/2000 | 21:21 | מאת: סמדר

בתי תהיה בת 6 בעוד כחודש. היא מרטיבה כמעט מידי לילה. לפני כחצי שנה ניסינו את טיפול הפעמון אך היא לא עמדה בכל הדרישות (לקום, ללכת לשרותים,להחליף בגדים) שנתה כה עמוקה שהיא לא יכלה לבצע זאת. שאלתי היא האם יש טיפול נוסף אולי דיקור או כל דבר אחר שתוכל להמליץ לי עליו ? תודה ויום נעים.

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר