דם בשתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

05/06/2000 | 15:25 | מאת: אורית

לד"ר פז שלום רב!! לפני כשבוע ביצעתי בדיקת שתן, בה נראתה "כמות דם מיקרוסקופית" (כדברי הרופא). מה משמעות הדבר? האם קיימת אפשרות שמדובר בגידול? אני סובלת מכאבים באזור הבטן התחתונה מזה כחודשיים, האם קיים קשר בין הדברים? בתודה מראש אורית

05/06/2000 | 22:10 | מאת: ד"ר איתי ורדי

לאורית שלום רב: דם בשתן יכול להעיד על דלקת או על בעיה חמורה יותר. במידה וכאבי הבטן מלווים בתכיפות במתן שתן ובצריבה כנראה שמדובר בדלקת בדרכי השתן. מומלץ לבצע תרבית שתן ולקבל טיפול בהתאם. במידה ובבדיקות שתן חוזרות מופיעות כדוריות אדומות ללא תלונות אחרות כדאי לפנות לאורולוג להמשך בירור.

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר