חוסר זיקפה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

15/08/2000 | 18:33 | מאת: גובני יהושוע

א.נ. ברצוני להיתיעץ איתך על בעיתי. אני סובל ממחלת לב ממושכת שנובעת מחסימה של העורקים עברתי כמה צינתורים ועדיין אני בטיפול. חוץ מזה אני גם סובל מסוכר גבוהה , והיו מקרים שהסוכר הגיע עד 400 מאז שנתגלתה אצלי מחלת הסוכר אני נוטל תרופות ומאז הסכרת די מאוזנת עם עליות קלות מטופל בגלופז וגלובן. מזה תקופה ארוכה אני סובל מחוסר זקיפה טופלתי על ידי אורולוג בזריקות, ואף הן לא הכי עזרו למצב. כשיש לי זיקפה יש לי כאבים בחלק התחתון של הפין,וכמו כן עיוות בצורתו הנורמלית. אבקשך לעיין בבעיתי ואולי להמליץ לי על דרך או רופא מומחה כי זה מאוד משפיע על חיי אני נשוי ובן 47 ועוד כל חיי לפני אודה לך על תשומת הלב

15/08/2000 | 21:05 | מאת: ד"ר איתי ורדי

ברור בעית זיקפה צריך לכלול בדיקת דם לרמת טסטוסטרון,בדיקת NPT לקיום זיקפות לילה ספונטניות ואיכותן,בדיקת דופלר לכלי דם בפין-במידה וקיים דלף בבדיקה זו יעילות הזריקות בספק. לא ציינת האם העקמת הופיעה בעקבות הזריקות - הזרקה במקום קבוע תגרום לצלקת המעוותת את הזיקפה. בהתאם לתשובות הנ"ל ניתן להתאים טיפול בזריקות ואם אינן מספקות קיים תותב פיני - מוחדר בניתוח פשוט יחסית ומאפשר זיקפה מלאה. קיום עקמת המפריעה לחדירה מחזק הצורך בניתוח ובתותב. דופלר כלי דם בפין מבוצע במכון מור ברמת גן על ידי אורולוג -עודד קסלר. אורולוג מומחה בתחום של זיקפה ותותבים - ד"ר סנטיאגו ריכטר המקבל בכפר סבא והרצליה - ראה בדפי זהב.

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר