וריקוצלה בעיות/שאלות...

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

14/11/2008 | 20:23 | מאת: .T.

שלום אני בן 15! אני סובל מוריקוצלה מילדות אני חושב אך ואבחנתי ע"י אורולוג לפני שנתיים והוא קבע שהוריקוצלה רמה 2 והוא צריך לעשות ניתוח, אך אני לא בטוח לגבי ההחלטה ואיני שלם מכיוון: 1.האשך הימני מרגיש יותר טוב ואין לו כל כך לחץ מוורידים עבים,לעומת השמאלי שהוא יותר קטן עם יותר סיבוכים וורידים עבים/גוש: אני לא בטוח אם זה גוש אבל הכל . 2.אם אני מתאמץ (שיעור ספורט ריצה וכו') אני מרגיש כאב באזור השמאלי של הבטן התחתונה (לעיתים רחוקות וגם קרובות), גם בעמידה ממושכת או הליכה, אך תופעות אלו נקרות פחות. 3. לעיתים רחוקות פעם בחצי שנה+- אני מרגיש כאב באשך השמאלי ללא מאמץ. בזמן ריצה הכאב הכי כואב ובשביל להקטין את הכאב מצאתי פיתרון מקורי ואיני יודע האם זה אוזר או מזיק, אני :מכניס את הבטן " וזה עוזר. הנני מעוניין שתסביר לי את התופעות, ולמה בכלל נגרם וריקוצילה והאם זה תורשתי כי גם לאחי היה, והוא עשה ניתוח באזור התחתון של הבטן , (איפה שלי כואב בעט מאמץ).?? מה לעשות/מה כדי...? האם זה נורמאלי או יוצא מגדר הרגיל לרמה 2? תודה רבה מראש!

אם האשך השמאלי אותו גודל כמו האשך הימני - לא צריך לעשות כלום בגיל שלך אלא לחכות - עד לגיל 17-18 שיש לך זרע לבדיקה

20/11/2008 | 15:33 | מאת: תענה בבקשה

אתה לא עניתה לי על השאלות וגם האשך השמאלי יותר קטן מהימני גם כתבתי זאת! בבקשה תענה!

אם האשך השמאלי קטן מהימני באמת כפי שציינת - לא הייתי מחכה לבדיקת זרע אלא רק על סמך הממצאים שאתה מתאר הייתי ניגש לניתוח קשירת הוריד הספרמטי כדי למנוע שהוריקוצלה יגרום נזק לאשך השמאלי - וגם לתת לו אפשרות להתפתח

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר