פגיעה בכיליה בתאונת דרכים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

04/11/2008 | 23:36 | מאת: רוחל'ה

בני אלון נפגע בכיליה בתאונת דרכים כשרכב על אופנוע. בסי.טי שנעשה במחלקת הטראומה נמצאהמטומה רטרופריטוניאלית גדולה שדוחקת את הכיליה שנראית שלמה עם הפדיקל קידמית. לא היתה התערבות ניתוחית. בסי.טי בקורת הדמם הפרי הפטי נספג, כיליה ימינית דחוקה לטרלית, שןפכן ימני, כלי דם ועורק כילייתי מימין לא מקבלים האדרה.לפי מה שהבנתי הכיליה לא מתפקדת. האם ניתן לעשות משהו לשנות את המצב?

אני מזה עוד לא מתרשם אם הכליה מתפקדת וצריכים לראות את זה במיפוי. אבל לגבי השאלה שלך - התשובה תהיה שלילית אם אכן הכליה אינה מתפקדת

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר