אבנים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

04/11/2008 | 09:11 | מאת: דקלה

שלום רב, אני בת 30, מזה כשלושה שבועות אני סובלת מכאבים בצד ימין, בבטן התחתונה, בעיקר לכיוון המפשעה ומתכיפות רבה למתן שתן. תרבית שתן הייתה שלילית. אולטרה סאונד בטן תקין. אמש עשיתי בדיקת שתן לכללית, בה הופיעו 50 כדוריות דם אדומות. (לא הופיעו כדוריות לבנות) בצילום רנטגן אליו נשלחתי נכתב: " ממצא דנסי מעוגל באגן מימין יכול להתאים לאבן. כנ"ל לגבי ממצא סקלרוטי זעיר באגן משמאל". יצויין כי בדיקה גיניקולוגית שנעשתה הייתה תקינה. אני מסיקה שמדובר באבנים בדרכרי השתן. קבעתי תור לאורולוג. האם אכן זו המסקנה? מה הטיפול המקובל? אציין כי אני סובלת מכאבים, אך כאלה שניתן לחיות איתם, כפי שאני עושה כבר שלושה שבועות... אודה לתשובתכם.

כדי להחליט עד הסוף אם אכן מדובר באבן או לא יש צורך בביצוע CT פרוטוקול אבנים

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר