תוצאות psa

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

03/11/2008 | 12:39 | מאת: ליאת

שלום רב בעלי בן 66 קיבל לאחרונה את תוצאת בדיקת ה-psa והיא עומדת על 4.51 הוא אדם בריא ובמעקב תמידי כל שנה אצל אורולוג והבדיקה האחרונה עמדה על 1.5 לפני שנה. נלחצנו , מכיון שהביקור הבא אצל האורולוג, נקבע רק לחודש הבא. האם התוצאה הגבוהה מעידה על משהו? האם יש צורך לחזור על הבדיקה? אנא תשובתכם בברכה רעיה מעט מודאגת.

03/11/2008 | 16:06 | מאת: עד שהרופא יענה

תוצאה מקובלת בגדר הנורמה היא עד PSA 4 . במקרה של בעלך מכיוון שהיתה עליה משמעותית תוך שנה יש צורך בברור או בדיקה נוספת או המשך מעקב. לידיעתך, PSA גבוהה לא מעיד בהכרח על סרטן הערמונית. זה יכול להיות גם ערמונית מוגדלת או דלקת. תמתינו בסבלנות עד הביקור, זה לא ממש דחוף. נ.ב. אני לא רופא ומה שכתבתי הוא מידע אישי ונסיון.

04/11/2008 | 21:04 | מאת: שרה

מכיון שעליה כזו יכולה לנבוע מדלקת לעתים רצוי לקחת שתן לתרבית דלקת בדרכי השתן יכולה לעתים להיות סימן של דלקת בערמונית ואז לפעמים מתן אנטיביוטיקה עוזר והאינדיקציה אם זה כך היא ירידה ברמת PSA כשבועיים עד חודש לאחר האנטיביוטיקה(TARIVID)ההיתי מציעה לכם לדון בכך עם רופא המשפחה כך שכאשר תגיעו לאורולוג תהיה בידו אינפורמציה נוספת.באיחולי בריאות טובה.אגב יום יומיים לפני לקיחת בדיקת PSAרצוי לא לקיים יחסי מין ולא לרכב על אופניים. שרה

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר