פצעונים על שק אשכים ועל הפין (ללא העטרה)

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

25/10/2008 | 00:54 | מאת: ירון

שלום רב, יש לי בעיה שמתחלקת לשתי חלקים: לפני כחודש וקצת, חזרתי מחו"ל אחרי שהייה ארוכה שם. שם בחו"ל, לא מזמן התגלו לי כל מיני פצעונים כמו חצ'קונים שהחלו להופיעה בצורה מפוזרת באזור המפשעה אח"כ הבטן והירכיים ורק אחרי זמן מה הם נעלמו לחלוטין. אך, לא עבר זמן רב התחילו להופיע לי שוב פצעונים בצורה קצת אחרת באזור שק האשכים והפין (ללא בעטרה). הפצעונים הללו בגודל של ראש של סיכה, כולם נראים כמאין בליטות קטנות ושטוחות על השק האשכים ועל הפין.הייתי מתאר אותם כדיי דומות לבליטות הקטנות כשיש צמרמורת בגוף. הם דיי רבים במספר, מפוזרים בצפיפות מסויימת והם אחידים בגודלם. אך הם אינם מוגלתיים/בעלי הפרשות או בעלי צבע חריג ואין לי שום גירוי מהם כלל. בין לבין יש רושם מסוים שהם באים ונעלמים באזורים מסוימים ולאחרונה גיליתי שמקצת מהם נעלמו אך יחד עם זאת אני שם לב שעוד כמה מוסיפים לצוץ להם עדיין פה ושם ושהתופעה עדיין קיימת. רציתי גם לציין שבנוסף לכל זה צצו לי כל מיני תופעות על העור במשך הזמן הזה שאיני יודע אם הם קשורות כלל, שהם: סוג של פטרייה על שתיים מלחיי הישבן - אך עם זאת נראה שהתופעה הולכת ומתרפאת בשל טיפול אינטסיבי שלי עם משחה מיוחדת נגד פטריות שמרחתי עליה יום יום. וגם סוג של יובש התקלפות וסדקים על שניים מקצות אצבעותיי שביד, אך זאת לא ממש הצלחתי להתגבר למרות שאני מורח קרם לחות מיוחד לידיים. הבעיה השנייה היא: שאני נמצא בתהליך של תושב חוזר- שבעצם כל הזכויות הרפואיות שלי נשללו זמנית עד שאני יהיה מוכר במשרד ביטוח לאומי (הליך שלוקח עד חודש). ואחרי שאני אהיה מוכר במשרד ביטוח לאומי אני אצטרך לחכות עוד 6 חודשי המתנה שבהם אני עדיין לא יכול!!! לגשת לשום ממסד רפואי מוכר כדי לבטח את עצמי. ורק אחרי 6 חודשי ההמתנה הללו, הזכויות הרפואיות ינתנו לי בחזרה ורק אז אני יוכל לבטח את עצמי במוסדות הרפואה המוכרים. אני נמצא בסיטואציה מדאיגה מייאשת ולא נעימה כלל, מאחר ואני מאוד מודאג מהתופעה הזאת שהתחילה לי דיי קרוב לחזרה שלי ארצה יחד עם זה אני מוצא את עצמי בין כל הבירוקרטיה הלא הגיונית הזאת שמתנהלת בתהליך החזרה שלי ארצה וכל נושא ההמתנה הזאת מאוד מלחיצה כי אין באפשרותי להמתין ככה כשתופעה זו עלי. רציתי לציין שמפגישות חוזרות ונשנות עם המוסד לביטוח לאומי נתקלתי בחוסר איכפתיות ותשובות של אי פתרון בהקשר לזכות רפואית כלשהי או הפנייה לעזרה כלשהי. אני ממש מודאג מיואש ואובד עצות בכל הקשור לאיך ואיפה אני יכול לגשת לבדיקות ולקבלת טיפול מתאים. יחד עם זאת זה משפיע מאוד על המצב הנפשי שלי! משהו יכול להגיד לי בבקשה מה פשר הפצעונים הללו? ומה עלול להיות לי? ואני אשמח מאוד אם משהו יכול לעזור ולייעץ לי בבקשה איך אני יכול לפתור תבעיה שלי הן בהקשר לטיפול כלשהו והן בהקשר לממסד רפואי כלשהו מודאג ומחכה לתשובה ירון

לגבי הבעייה הראשונה - יש צורך להיבדק לגבי ההערה השנייה - עולה משהו כמו 100 שח להגיע לרמבם למרפאה שלנו

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר