מודאגת נורא!

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

20/10/2008 | 18:34 | מאת: גלי

שלום רב, אני בת 29 וסובלת מאנדומטריוזיס כבר 4 -5 שנים לערך , עפ"י הוראת גניקולוג מומחה אני מטופלת בגלולות למניעת היריון באופן רצוף , כלומר , כל 3 חודשים אני עושה הפסקה לקבלת המחזור וחוזר חלילה. בשנה וחצי האחרונות התחלתי לסבול מתכיפות רצינית בשתן , הגעתי למצב שבו אני מתעוררת 5-6 פעמים בלילה להטיל שתן וכל הזמן יוצאות לי רק טיפות בודדות של שתן ואני אני מרגישה שוב דחף להטלת שתן. בשלב מסויים מכיוון שהשתן לא יצא לי בקלות התחלתי להפעיל את שרירי הבטן .עשיתי בדיקות לתרבית שתן והן העלו חרס. ניגשתי לאורולוג וקיבלתי הפניה לבדיקה אוירודינמית שתצאותיה היו טובות למעט כך שעליי לעשות פיזיותרפיה לאגן ע"מ לחזק את השריר השולט באזור זה . יש לציין שהפיזיותרפיה עזרה בצורה מועטה ועדיין חשתי בדחף ובגירוי למתן שתן , כמבון שכאשר אני ניגשת כמעט לא יוצא כלום . לפני כשבועיים הייתי בבדיקה שיגרתית וגנילית אצל הגניקולוג שלי והוא העלה את האפשרות שיש מוקד של אנדו' (נודל) מעל השלפוחית והפנה אותי ל-US לשלפוחית השתן והכליות. חשוב לי לציין כי כאשר ביקרתי אצל אורולוג לפני כשנה וחצי הוא הפנה אותי גם לאותו US והתוצאות היו תקינות . אתמול קיבלתי את התוצאות של ה-US האחרון שעשיתי עפ"י הפניית הגניקולוג והופתעתי לגלות שצמחו לי שם"הפתעות" להלן הממצאים: כליות בגודל ומבנה תקינים . בכליה ימנית הודגםפ ממצא ציסטי תת קורטיקלי בקוטר 0.9 ס"מ בחלק העליון של הכליה הודגם מוקד אקוגני קורטיקלי בקוטר 0.5 ס"מ . חשד ל-AML בכליה ימנית? מהרגע שקראתי את זה ממש התחלתי לבכות מאחר וקראתי באינטרנט שמדובר בסוג של גידול . אני מודאגת ולא ישנה או אוכלת כבר יומיים . מה זה אומר הממצאים הללו (טרם הספקתי ללכת לרופא) , האם יתכן שזהו מוקד אנדומטריוזיס ולא AML? מה זה בכלל AML? והאם ניתן להוציא זאת? האם יתכן וזה הגורם לכל הבעיות בשתן ? לשתובתך אודה, גלי

20/10/2008 | 18:37 | מאת: גלי

בהמשך להודעתי , האם ניתן להסיר את הממצאים הללו ? וממה הם בכלל מגיעים ? הרי לפני שנה סה"כ הכל היה בסדר.. האם יתכן שזה קשור לשימוש בגלולות? סליחה על אורך ההודעה וריבוי השאלות , אני פשוט מאוד לחוצה. גלי

24/11/2008 | 23:37 | מאת: ממתינה לתשובתך

ד"ר לין שלום , מזה זמן רב אני ממתינה לתשובתך ..אשמח באם תוכל להשיב לפנייתי. גלי

31/12/2008 | 19:21 | מאת: יעל

גלית רציתי לדעת מה הייתה תשובתו של הרופא לגבי הממצאים שהסברת גם אצל האחיינית שלי התקבלו תשובות דומות והיא מאוד מודאגת אודה לך באם תעני לי בתודה יעל

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר