נוזל בשק אשכים אצל ילד בן 11

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

18/10/2008 | 09:54 | מאת: דקלה

בני בן 11. לפני כשנה וחצי באולטראסאונד נמצא שיש לו בקע זעיר. בבדיקה ידנית אצל כירורג שלל את הממצא. לפני כחודשיים הופיע נוזל בצד אחד של שק האשכים. למרות שלכאורה זה ממצא שתומך בהמצאות בקע, שוב שלל הכירורג את האפשרות הזו (על סמך בדיקה ידנית נוספת). יש לציין שגודל האשך כפול מזה שלצידו.עם זאת הרופא טען שמדובר במצב בגדר הנורמה. הייתי שמחה לשמוע דעתך לגבי האמור לעיל. האם בכלל צריך להיות נוזל בשק אשכים? האם זה חלק מתופעה של תחילת התבגרות מינית? האם כדאי לקבל חוות דעת מרופא אחר מזה שבדק את בני. תודה.

זה מצב שאי אפשר לתת חוות דעת מרחוק אלא גם לבדוק ההאם יש בקע או אין אבל אם את כל הזמן מקבלת חוות דעת מאותו רופא אולי כדאי לבדוק דיעה נוספת

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר