רמת PSA לאחר ניתוח הסרת ערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

17/09/2008 | 22:19 | מאת: חיים

שלום, לאחר ניתוח כריתה ראדיקאלית של בלוטת הערמונית הנני מבצע בדיקות כל 3 חודשים לרמת ה-PSA ולהלן התוצאות: 0.0 - לאחר 3 חודשים 0.0 - לאחר 6 חודשים 0.02 - לאחר 9 חודשים 0.06 - לאחר 12 חודשים 0.1 - לאחר 15 חודשים 0.22 - לאחר 18 חודשים האם עליית המדדים של ה-PSA לאורך התקופה הזאת צריכה להיות סיבה לדאגה ? תודה חיים

היא מצביעה כנראה על הימצצאות הגידול באיזור הכריתה כלומר שכנראה שהוא לא הוצא בשלמותו. ואז מה שעושים מקרינים את מיטת הניתוח - כלומר האיזור שהייתה הערמונית. ( אם תשאל אותי אז - הייתי מראש יכול לעבור קרינה... אין לי תשובה טובה)

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר