היספופאדיאס ונלווים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

12/09/2008 | 00:03 | מאת: שי

שלום דוקטור, נולדתי עם היספופאדיאס.. אני מניח שאם רשום MILD בדפים של קופ"ח אז לא מדובר במקרה קשה, אבל עדיין יש בעייה עם העורלה שבחלק התחתון זה נראה 'קרוע', למעשה לא שלם. האם ניתן לתקן זאת מטעמים אסטטים? בנוסף, הבנתי מוויקיפדיה שב-9% מן המקרים מתווספת גם בעיה של אשך טמיר. מה שבמקרה שלי יש, כי מה לעשות אני תמיד לוקח את כל הקופה.. האם היום בגיל 29 ניתן להוריד את האשך בבטחה? האם יש חשש לפוריות? מיותר לציין שזה לא נוח וזו גזירה די אכזרית. לפני שלוש שנים עברתי בדיקה אצל אורולוג בגלל בעיה אחרת (שנבעה משימוש באדרונקס כנראה), והוא אמר שלא רצוי לעשות שום דבר בנידון של האשך הטמיר. גם בבדיקה שלו וגם בבדיקות אחרות, אצל אורולוגים אחרים, וכן בדיקת אולטרה-סאונד (גיל 15 בערך) נדמה שגודל האשך ומה שבפנים נמצאו תקינים. העניין שהפגמים האלו מפריעים לי מאוד ופוגעים באיכות החיים שלי שכן אני חושש להיכנס למצבים אינטימיים. עכשיו.. אני יודע שיש אנשים, כמו לאנס ארמסטרונג למשל, שהתגברו על בעיות 'קשות' יותר, אבל עם כל הכבוד לי, אני לא לאנס ארמסטרונג. אודה לך מאוד על התייחסות, שי (מיותר לשלוח אותי לפסיכיאטר או פסילוכוג. אם זה לא 'יצא' ב-13 שנות טיפול, זה גם לא 'יצא' בעתיד)

12/09/2008 | 00:06 | מאת: שי

טוב.. אני לא יודע אם דייקתי במונח של 'אשך טמיר'. האשך הימני "תפוס" למעלה.

21/09/2008 | 18:51 | מאת: שי

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר