ביופציה של ערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

31/08/2008 | 20:34 | מאת: דוד

ממוצע PSA במשך שנים היה 3.2 עד 3.7. עברתי לפני 13 שנה כריתה של ערמונית בעזרת לייזר.לאחרונה PSA עלה לערך של 6.14. קבלתי אנטי ביוטיקה ללא השפעה על PSA. עברתי בדיקה של PSA עם FREE PSA הערכים היו 5.12 ו-1.16 בהתאם. כתוצאה מעלית PSA עברתי US וביופציה. הדמיה רוחבית ;מרקם אינו הומגני , אזורי מעבר מפותחים שווים באספקט הרקטלי שלהם שרשרת היפראקואידית עם צל אקוסטי מעליהם באספקט הלטרלי מימין ממצא היפואקוי 8.1 ממ. הדמיה אורכית קופסית שלמה ,אפקס תקין. הממצא בביופציה היתה ADENOSIS-BENIGN LESION. Anti body P504S was focally positive in the a typical glands לכבוד הרופא היתי מבקש לקבל חוות דעת מה עלי לעשות לאור תוצאות אלו בתודה מראש דוד

הי לא אמרת לי בן כמה אתה לא אמרת לי איזה מחלות נוספות יש לך לא אמרת לי מה הייתה תגובת הרופא ואיזה אופציות הוא היציע לך

01/09/2008 | 20:00 | מאת: דוד

התשובות לשאלות אשר נשאלו הן;: 1. אני בן 73 שנה. 2. אני מטופל בקומדין בגלל הפרעות קצב. יש לי סעיף בוושט? -ZENKER הדורש כנראה ניתוח. ומקבל טיפול לאוסטרופוזיס. 3. הרופא המטפל הציע שתי אלטרנטיבות א. לבצע ביופציה וUS בעוד 3 חודשים. ב. לבצע ניתוח לכריתת הערמונית והקופסית, עם כל מה שכרוך בזה ואי יכולת לשלוט על הסוגרים במתן שתן. בתודה דוד

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר