בדיקת שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

18/08/2008 | 10:24 | מאת: אמיר

שלום ד"ר בשבוע שעבר לבני בן השנה היה חום גבוה שעבר לאחר יום. בזמן שהוא היה חולה נגשתי לקופת חולים וערכנו לו בדיקת דם -תקינה לחלוטין. בדיקת שתן כללית- תקינה לחלוטין ללא כדוריות אדומות או לבנות ! הענין הוא שבבדיקת השתן לתרבית הופיעה צמיחה של חיידק הקלאבסיאלה. אתמול ניגשנו שוב למרפאה בעקבות הטלפון שקיבלנו על הופעת החיידק,ערכנו מיד בדיקת שתן כללית- התשובה תקינה לחלוטין ! ושלחנו בדיקת שתן לתרבית שוב. *** שאלתי העיקרית היא האם ישנו מצב שבדיקת שתן כללית מראה שהכל תקין ובבדיקת שתן תרבית מופיע זיהום? בנוסף ביום הבדיקה הראשונה שמתי לבני פיפיה שבה הוא עשה פיפי, אך במקביל הוא גם עשה קקי שבגלל הכמות זה עטף את כל הפיפיה . ניגשתי למקלחת ושטפתי את הפיפיה מבחוץ ולקחתי את הפיפיה לבדיקה . *** שאלתי השניה היא האם יכול להיות קשר בין צמיחת החיידק לבין הקקי שהיה על הפיפיה? הענין שאני חרד כל כך מכיוון שבני נולד עם רפלוקס ועבר ניתוח להסרת החסימה בגיל 10 ימים ומאז הוא מקבל טיפול מונע ומאז הניתוח לא היו זיהומים. אשמח לתשובתך תודה

19/08/2008 | 10:39 | מאת: אמיר

הילד בריא ללא חום ,בעל תאבון בריא ושובב כמו תמיד. בנוסף לתרבית השתן השניה עשיתי לילד גם בדיקת שתן כללית - התשובה תקינה לחלוטין עם מעט חלבון שהרופאה אמרה שזה לא רלוונטי. תודה

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר