קושי במתן שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

06/08/2008 | 11:03 | מאת: גיל

שלום לפני כשבועיים, ולאחר ביקור בבריכת שחיה, התחלתי לחוש צריבה חזקה מאד במתן שתן. רופא המשפחה הפנה לביצוע ספירת שתן ותרבית, ובמקביל רשם OMFLODEX 200 לחמישה ימים - התוצאות יצאו נקיות וללא ממצאים. לאחר 5 ימים וללא שום שינוי בצריבה הופניתי לאורולוג שנתן לי לבצע את כל סוללת הבדיקות של מחלות המין (לחברתי היה חשש להרפס סימפלקס)- כל התוצאות יצאו שליליות (למיטב הבנתי) . ביצעתי 2 משטחים, בדיקת דם כללית, בדיקת דם לנוגדנים, בדיקת HIV (תוצאה עדיין לא התקבלה), תרבית שתן חוזרת ובדיקת שתן במעבדה המרכזית (נדרשת דגימה טריה תוך 10 דקות ממתן השתן ועד לאנליזה), וביצעתי גם הבוקר אולטראסאונד של בטן תחתונה, דרכי השתן והערמונית. האורולוג רשם לי ACYCLO V200 למשך כמה ימים כטיפול מונע להרפס סימפלקס. לאחר חמשת הימים הראשונים שבהם האנטיביוטיקה לא הועילה, הופיעה אדמומיות על העטרה ובפתח פי השופכה, נפיחות בהיקף הפין (כמעין בצקת רכה) ו2 פצעים חיצוניים קטנים. כמו כן החל קושי מסויים במתן שתן. לאחר 5 ימי ACYCLO V200, אכן חלה הקלה מסויימת, הצריבה פחתה במהלך היום (אולי בעקבות שתיה מרובה) אך בשתן הראשון של הבוקר עדיין קיימת צריבה.הפצעים יבשו והגלידו והנפיחות ירדה משמעותית (לא לחלוטין). עם כל זאת, הקושי במתן שתן גבר , אני חש במהלך היום צורך עז לשתן , השלפוחית מלאה אך ללא הואיל. זרם השתן מתחיל רק לאחר לחיצות ומאמץ, הוא מקוטע ואינו רצוף, ואינני מצליח להתרוקן בהטלת שתן אחת אלא רק לאחר כמה פעמים של הליכה לשירותים. אני חייב לציין כי בכל 37 שנות חיי מעולם לא היתה לי ולו המחלה הקלה ביותר מלבד שפעת, מעולם לא סבלתי משום דבר ואני מבצע בדיקות (דם ,שתן ודם סמוי של המעי הגס) שנתיות על בסיס קבוע. אנא דעתך שכן אני קורא ומברר, ומאד חושש כי הקושי במתן השתן הינו סימפטום של סרטן הערמונית. האם ניתן לאבחן זאת באולטראסאונד שביצעתי (התוצאות עדיין לא התקבלו). תודה רבה

09/08/2008 | 11:16 | מאת: גיל

שלום לפני כשבועיים, ולאחר ביקור בבריכת שחיה, התחלתי לחוש צריבה חזקה מאד במתן שתן. רופא המשפחה הפנה לביצוע ספירת שתן ותרבית, ובמקביל רשם OMFLODEX 200 לחמישה ימים - התוצאות יצאו נקיות וללא ממצאים. לאחר 5 ימים וללא שום שינוי בצריבה הופניתי לאורולוג שנתן לי לבצע את כל סוללת הבדיקות של מחלות המין (לחברתי היה חשש להרפס סימפלקס)- כל התוצאות יצאו שליליות (למיטב הבנתי) . ביצעתי 2 משטחים, בדיקת דם כללית, בדיקת דם לנוגדנים, בדיקת HIV (תוצאה עדיין לא התקבלה), תרבית שתן חוזרת ובדיקת שתן במעבדה המרכזית (נדרשת דגימה טריה תוך 10 דקות ממתן השתן ועד לאנליזה), וביצעתי גם הבוקר אולטראסאונד של בטן תחתונה, דרכי השתן והערמונית. האורולוג רשם לי ACYCLO V200 למשך כמה ימים כטיפול מונע להרפס סימפלקס. לאחר חמשת הימים הראשונים שבהם האנטיביוטיקה לא הועילה, הופיעה אדמומיות על העטרה ובפתח פי השופכה, נפיחות בהיקף הפין (כמעין בצקת רכה) ו2 פצעים חיצוניים קטנים. כמו כן החל קושי מסויים במתן שתן. לאחר 5 ימי ACYCLO V200, אכן חלה הקלה מסויימת, הצריבה פחתה במהלך היום (אולי בעקבות שתיה מרובה) אך בשתן הראשון של הבוקר עדיין קיימת צריבה.הפצעים יבשו והגלידו והנפיחות ירדה משמעותית (לא לחלוטין). עם כל זאת, הקושי במתן שתן גבר , אני חש במהלך היום צורך עז לשתן , השלפוחית מלאה אך ללא הואיל. זרם השתן מתחיל רק לאחר לחיצות ומאמץ, הוא מקוטע ואינו רצוף, ואינני מצליח להתרוקן בהטלת שתן אחת אלא רק לאחר כמה פעמים של הליכה לשירותים. אני חייב לציין כי בכל 37 שנות חיי מעולם לא היתה לי ולו המחלה הקלה ביותר מלבד שפעת, מעולם לא סבלתי משום דבר ואני מבצע בדיקות (דם ,שתן ודם סמוי של המעי הגס) שנתיות על בסיס קבוע. אנא דעתך שכן אני קורא ומברר, ומאד חושש כי הקושי במתן השתן הינו סימפטום של סרטן הערמונית. האם ניתן לאבחן זאת באולטראסאונד שביצעתי (התוצאות עדיין לא התקבלו). תודה רבה

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר