וריקוצלה בשרות קרבי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

03/08/2008 | 11:46 | מאת: אייל

אני חייל קרבי בחיל התותחנים. אני סובל מוריקוצלה באשך שמאל. הכאבים בלתי נסבלים, בעיקר לאחר פעילות ממושכת, אפילו בנסיעה באוטובוס 5 שעות לבסיס. בצעתי פגישה אחת עם אורולוג מומחה שאישר את התופעה ושלח אותי לשתי בדיקות: אולטרה-סאונד וספירת זרע (קבעו גם כן את נוכחות הדליות). בחודש הקרוב יש לי הפניה נוספת לאותו אורולוג לקביעת המשך הדרך וניתוח התוצאות. אני מוטרד מאוד מבעיות הפוריות שעתידות להגיע אם אמשיך בפעילות מאומצת זו בצבא. אני ומשפחתי חוששים מניתוח. רציתי לדעת אם הצבא יכול להמשיך ולהחזיק אותי קרבי על אף הכאבים?

ממש אין קשר בין הפעילות המאומצת שלך ובין הפוריות או הירידה בפוריות

08/08/2008 | 07:21 | מאת: אייל

כנראה לא חידדתי את עצמי מספיק דוקטור. יותר התמקדתי בעובדה שפעילות מאומצת גורעת את הכאבים. והאם לאחר הניתוח קיימת אפשרות של הורדת פרופיל? ואם לא, אני עדיין חייב להשאר לוחם? תודה רבה דוקטור. שאלות כלליות עד הפגישה עם רופא היחידה.

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר