דם בשתן ללא ממצאים דלקת ו- US תקין

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

24/07/2008 | 14:08 | מאת: חני

שלום רב, אני בת 32 + 2 ילדים. סובלת מדלקות בדרכי השתן חוזרות, טופלתי מספר פעמים בזינאט, לרוב כשהייתי מקפידה לשתות זה עבר. למדתי לזהות את התסמינים של הדלקת (דחיפות במתן שתן, צריבה קלה ובמשך השעות גם דם בשתן הנראה לעין), לפני שבוע כשהחלו תסמינים אלו, הקפדתי לשתות הרבה מים, וכשלא הרגשתי הקלה, פניתי לרופא וקיבלתי אנטיביוטיקה, כמובן במקביל לתרבית שתן ובדיקת שתן. התוצאות הראו כי אין חיידק בשתן, רמת הלויקוציטים נורמלית, אולם לגבי דם בשתן צויין שדות מלאים (לא הייתי במחזור בעת הבדיקה). רופא המשפחה פנה אליי, וביקש שאעשה US של דרכי השתן והכליות, לפני יומים עשיתי, הבדיקות יצאו תקינות. העניין הוא שהיום מהבוקר שתיתי 750 מ"ל מים (שזה לא הרבה) והטלתי שתן אולי 10 פעמים (בלי להגזים), שנית עדיין קצת צורב לי שם ויש לי כאבי גב תחתון. שאלתי, מה זה יכול להיות? ומה עוד עליי לעשות? תודה מראש.

26/07/2008 | 21:50 | מאת: חני

אני מניחה שבטעות... מחכה לתשובה

28/07/2008 | 18:43 | מאת: סטודנט

שלום! אני לא רופא אלא רק סטודנט. לדעתי יש להמשיך ליטול אנטיביוטיקה כפי שקבע הרופא המטפל.כבר כמה זמן את נוטלת אותה?איזו אנטיביוטיקה קיבלת? בברכה

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר