מורפולוגיה של הזרע

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

26/06/2008 | 18:29 | מאת: יעלה

בדיקות הזרע של בעלי יצאו גבוליות- מורפולוגיה תקינה יצאה 13% בלבד למרות זאת ולשמחתנו הצלחנו להיכנס להריון בצורה טבעית האם לנתון הזה יכול להיות השפעה על התפתחות העובר?

26/06/2008 | 22:56 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

ליעלה שלום. ראשית מזל טוב על השגת ההריון, שימשיך להיות משעמם, קל, ומהנה . 13% של זרעונים תקינים זו ספירת זרע תקינה. אם שאר הפרמטרים בגבולות הנורמה. להריון דרוש רק זרעון אחד תקין. בד"כ הריון מושג מזרעון תקין. אם מתרחשת הפרייה של הביצית מזרעון פגום אז העובר אינו משתרש ברירית הרחם ולא נוצר הריון. אם בכל זאת נוצר הריון ,אז במרבית המקרים מתרחשת הפלה טבעית לאחר כמה ימים. מורפולוגיה נמוכה ( ואצלכם זה תקין ולא נמוך) אינה מהווה אינדיקציה לתקינות ההריון. הרבה מאד זוגות משיגים הריון תקין וילד בריא כאשר לגבר מורפולוגיה של פחות מ-5% יש חוקרים שטוענים כי אחוז הגברים שלהם פריון זרע נמוך אצל זוגות שהשיגו הריון ספונטני , זהה לזה של גברים בזוגות שנזקקים לטיפולי פוריות , רק שבזוגות שלהם לא הייתה בעייה בהשגת הריון לא בודקים את פריון הגבר כי אין צורך. הריון קל ומהנה. ילד/ה בריא/ה ומקסים/ה יעקב.

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר