פליטת זרע ללא זיקפה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

24/06/2008 | 20:55 | מאת: אריאל

3 שבועות לא קיימתי יחסי מין. שלשום בשירותים ראיתי שיצא לי זרע כמו"כ היום כאבו לי הביצים ואחרי שיצאתי מהמקלחת יצא לי זרע. לא התגריתי ולא עמד לי. יש לציין שאני בן 32. עם בעיות של ספירת זרע נמוכה.

24/06/2008 | 20:56 | מאת: אריאל

25/06/2008 | 15:26 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לאריאל שלום. אין כל קשר בין פריון הזרע ( ספירה נמוכה) לבין הפליטה ( עם או בלי גירוי וזיקפה) בד"כ כאשר יש פליטה של נוזל מהפין ללא גירוי וזיקפה אז לא מדובר בזירמה ( זרע) אלא בנוזל מבלוטת הערמונית שהוא הנוזל שבו נמצאים הזרעונים , הזירמה כוללת גם את נוזל הערמונית וגם את הזרעונים. כאשר יש הפרשה של נוזל מהפין ללא גירוי וללא תחושה של אורגזמה ( הנאה) אז מדובר בנוזל הערמונית . זו תופעה טבעית כאשר יש מרווחי זמן גדולים בין שפיכה לשפיכה. במיוחד הדבר מורגש אצל גברים שיש להם יציאות קשות ובזמן הלחץ של היציאות מופרש גם נוזל מהערמונית. חשוב לעקוב אחר התופעה ולוודא כי ההפרשה אינה מוגלתית או דמית ואין תחושות של כאבים בפין בזמן מתן השתן. כ"כ אם ההפרשות ממשיכות זמן רב רצוי לעשות בדיקות תרבית של שתן וזרע כדי לוודא שלא מדובר בדלקת או במחלה. אריכות ימים בבריאות. יעקב.

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר