נפח הזרע

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

20/06/2008 | 17:58 | מאת: דני

אנחנו כ-6 שנים מנסים להכנס להריון ללא הצלחה. בבדיקת זרע שביצעתי התברר כי מצב הזרע גרוע. לאחר מספר טיפולי פוריות החלטתי להבדק ע"י אורולוג אשר המליץ לי לבצע ניתוח ווריקוצלה. בנובמבר עברתי ניתוח ווריקוצלה. בעקבות הניתוח חל שיפור משמעותי במצב הזרע שלי. מריכוז של 2 מיליון ל16 מליון. תנועה תקינה PH תקין. אולם ישנה בעיה עם הנפח.האורולוג נתן לי אנטיביוטיקה - ציפרודקס. ישנו שיפור בנפח ירידה מ-9.3 ל-8. אולם לדברי האורולוג עדיין מדובר בנפח לא תקין. האורולוג בקש ממני להמשיך לקחת אנטיביוטיקה בטענה כי מדובר בזיהום. הוא בקש ממני לקחת עשרה כדורים להפסיק לעשרה ימים ושוב מחזור נוסף של כדורים. נכון להיום לקחתי כ-90 קפליות בתקופה של חצי שנה. 1. האם נפח גבוה של הזרע מצביע על זיהום? 2. האם ישנן סיבות נוספות שיכולות להשפיע על נפח הזרע? 3. מה דעתך על כמות האנטיביוטיקה שלקחתי? 4. האם נפח הזרע שלי מהווה בעיה בכניסה להריון? 5. כיצד אפשר לפתור את בעיית הנפח? תודה מראש.

לא ברור לי כעת למה אתה צריך להמשיך ולקחת אנטיביוטיקה אני רוצה לראות תרבית של זרע

22/06/2008 | 18:12 | מאת: דני

לא עשיתי תרבית זרע מאחר והאורולוג לא דרש ממני בדיקנ זו.

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר