תוצאות בדיקת PSA

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

15/06/2008 | 17:09 | מאת: משה

שלום לך בן 51,בריא,ללא בעיות במתן שתן תוצאות לפני חודשיים:PSA-4.55,PSA FREE-0.55,PSA INDEX-0.12 תוצאות מהיום:PSA-4.6,PSA FREE-0.64,PSA INDEX-0.13 בבדיקה לפני כחודשיים אצל אורולוג "ערמונית מוגדלת במעט במרקם תקין".המליץ על ביופסיה.אודה לדעתך ,והאם היית מביא בחשבון בדיקת MRI לפני החלטה על ביופסיה? מודה מראש לתשובתך

15/06/2008 | 20:13 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

למשה שלום. רמת הPSA שלך נמצאת בגבול העליון של התחום הנחשב כתקין אבל ה- FREE PSA נמוך וכתוצאה מכך גם ה INDEX PSA נמוך ולכן דרוש המשך ברור . בדיקת MRI עם סליל אנדורקטלי מבוצעת רק בהדסה בירושלים והיא אינה כלולה בסל הבריאות.כאשר לא נמצא סרטן בביופסיה עדיין אין וודאות שהתשובה הסופית היא שלילית. יש מקרים רבים בהם הסרטן מתגלה רק בביופסיה שניה או שלישית ולפעמים גם יותר. לכן בדיקת MRI יחד עם ביופסיה מבססת את האבחנה ( שלילית או חלילה חיובית) מאחר ורמת הPSA שלך גבולית אני במקומך הייתי הולך תחילה לבדיקת MRI ולפי התוצאה מחליט אם להמשיך לביופסיה. כל שכתבתי הוא מיידע אישי אבל אני לא רופא ולכן ממליץ לך להמתין לתשובת הרופא. אריכות ימים בבריאות. יעקב.

16/06/2008 | 00:32 | מאת: משה

בכל מקרה תודה לך על השיתןף בידע האישי...

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר