דם בשתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

30/05/2000 | 21:19 | מאת: מער

אני כבן 65 ובעקבות חבלה באבר המין אני משתין דם מזה כחמישה ימים. טרם פניתי לרופא. מה זה יכול להיות? מה אני אמור לעשות?

30/05/2000 | 21:55 | מאת: ד"ר אדריאן פז

כדאי שתפנה לאורולוג בהקדם! הדימום בשתן יכול לנבוע כתוצעה מהחבלה שציינתו או להיות ללא קשר לחבלה. בכל מקרה דרוש בירור של סיבת הדימום וטיפול בהתאם.

02/06/2000 | 07:23 | מאת: יצחק

דר' אדריאן במאי שנה שעברה היה לי דימום בשתן. אני בן 73 אושפזתי ועשיתי בדיקות שונות ולבסוף נתנה לי זריקה בשם zoldag l.a התרופה הזו אכן עזרה אם כי פה ושם יש אי אלו גושים קטנים של דימום. בדיקות הדם הראו בכל שלשה חודשים את התוצאה שהיא מספר 4 כפי שנאמר לי שזו תוצאה טובה. האם אי פעם יהיה ניתן להפסיק את הזריקה שהיא מנטרלת כל יצר. אבל התפקוד שלי המנטלי והגופני הוא טוב. מפאת אירוע לב לפני שנה נאלצתי לקבל אספירינים וכנראה זה מה שגרם לי לתופעה חוזרת לעתים רחוקות של דימום קל. בשעה שאני מחפסיק את הקרטיה מפסיק הדימום. שאלתי כמה זמן עוד יזריקו לי את הזולדג והאם לאספרין יש השפעה על הדימום. יצחק

02/06/2000 | 19:01 | מאת: ד"ר איתי ורדי

מר יצחק הנכבד: לפי דבריך ניתן להבין שאתה כנראה מקבל ZOLADEX שהינה תרופה הניתנת עקב גידול בערמונית. במקרה שלך לפי תוצאות ה- PSA (כנראה) שאתה מציין שערכו 4 הטיפול יעיל והמצב תחת שליטה. ישנה אפשרות להפסיק את הטיפול עם הזריקה על מנת לשפר את יצר המין אבל דרוש מעקב צמוד של האורולוג ובמידה וה- PSA שוב מטפס צריך לחדש את הטיפול. כמו כן, ישנה אפשרות לטיפול עם כדורים במקום הזריקה. אולם, החלטה על זה ניתן לקחת רק לאחר שבודקים אותך ורואים את כל בדיקותיך הקודמות. אפילו עם תצטרך להמשיך את הטיפול עם זריקות, ניתן לשפר את יצר המין ואת איכות הזיקפות ע"י טיפול מתאים. הדימום בשתן שאתה מציין דורש בירור אורולוגי.

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר