מה מותר ומה אסור

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

03/06/2000 | 00:29 | מאת: לידיה

אני חולה במחלה פוליציסטית {כליות} הייתי רוצה לדעת האם מותר לאכול ולשתות מוצרי חלב. האם במחלה זו יש השלגן וההיתי רוצה לדעת בנוסף אילו סוגי פירות וירקות מותר לאכול והאם מותר לשתות בירה שחורה ולבנה {פירוט} אילו דברים מותר לאכול כאשר יש השלגן בתודה מראש וסליחה על הטירחה לידיה טלמן

04/06/2000 | 21:24 | מאת: ד"ר איתי ורדי

גב' לידיה הנכבדה: התשובה לשאלתך תלויה מאד בתיפקוד הכיליתי! כאשר הוא תקין מותר לאכול הכל ומומלצת שתית מים רבה. כאשר קיימת אי ספיקת כליות מתקדמת מומלץ להפחית את כמות החלבונים והצריכה של פירות וירקות המכילות הרבה אשלגן. פרטים נוספים תוכלי לקבל ע"י פניה לנפרולוג שמטפל באי ספיקת כליות.

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר