תשובה לד"ר ורדי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

02/09/2000 | 23:57 | מאת: אריה

דקטור ורדי הנכבד תודה על התגובה המהירה לשלותך שלחתי תשובה אבל יש לי חשד שלא בצורה נכונה אילכך אני חוזר על הכתוב. תקופה קצרה לאחר ניתוח הערמונית עברתי מספר הרכבות עקב בעיות בהתלת שתן. בחודשים האחונים שהתחילה בעית בריכת השתן נבדקתי עלידי אורולוג ועברתי מספר בדיקות -US של הכליות והאגן - וארי התוצאות -כליות בגודל ומיקום תקינים -היחס בין הקליפה והסינוס שמור -אין עדות לאבנים -כיס השתן עם גבולות סדירים -ערמונית אינה מוגדלת -התרוקנות טובה לאחר הטלת שתן -הדרוצלה קטנה מאוד מצד ימין אשך ימיך תקין -הדרוצלה גדולה עם מחיצות מצד שמאל -אשך שמאל בלי ממצאא מיוחד בבדיקת דם לבירור גידולים התוצאה 0.15 בדיקת שתן ותרבית הכל תקין למרות כל התוצאות הטובות יש בריכת שתן וזה מאוד מתסכל ואני זקוק לעזרה בנידון בכל הכבוד אריה

03/09/2000 | 01:26 | מאת: ד"ר איתי ורדי

התשובה אינה שונה . אולטרסאונד לא מדגים את פנים הצנרת וכיס השתן. אם אתה דולף ואחרי ניתוח עשו לך הרחבות הרי שקיימת בעיה בצואר כיס השתן - קודם היתה הצרות וכעת בעיית שליטה. צריך לוודא מה הבעיה גם אם אין חשד לסרטן ערמונית בבדיקת PSA. צריך להסתכל עם סיב אופטי ולשקול האם קיימת בעיה בצואר הכיס והאם פרוצדורה ניתוחית תסכן יותר את השליטה במתן השתן.יתכן ואין פתרון לבעיה ויתכן וטיפול תרופתי מסויים יעזור לך.

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר