חול בשתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

01/06/2000 | 14:32 | מאת: דבורה

שלום רב אני בת 56 ובבדיקת השתן האחרונה שביצעתי נמצא חול בשתן. עליי לציין שביצעתי בדיקה זו כשלוש פעמים והממצאים היו דומים. בהתאם לכך, הופניתי לבדיקת אולטרסאונד, שלצערי, נקבעה רק לעוד כחודש. מה יכולות להיות הסיבות להמצאות חול בשתן? נאמר שייתכן והדבר מצביע על אבנים בכליות אך אני חוששת מאוד שמא מדובר בהמצאות של גידול - האומנם? אודה לתשובתך מראש ממני החוששת מאוד...

02/06/2000 | 11:33 | מאת: ד"ר איתי ורדי

גב' דבורה הנכבדה: המצאות חול בשתן בלי תלונות אחרות אינו מדאיג במיוחד. אולם, אם נמצא דם בשתן צריכים לבצע בדיקות נוספות. בדיקת US יכולה להראות אם מדובר באבנים בדרכי השתן. לפי מה שציינת בפניתך לא נראה שמדובר בגידול של דרכי השתן. דרוש המשך בירור אצל האורולוג המטפל.

02/06/2000 | 13:45 | מאת: דבורה

לד"ר פז שלום רב! ראשית כל תודה על תשובתך. בהמשך לתשובתך ברצוני לציין שמלבד הממצא של חול בשתן הנני סובלת מכאבים בבטן התחתונה - כאבים חדים שבאים מדי פעם. האם ישנו קשר בין הדברים? האם בדיקת אולטראסאונד תוכל למצוא את הסיבה לכאבים ולהמצאות חול בשתן? מודה לך על התייחסותך שבת שלום

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר