וריקוצל

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

18/06/2000 | 14:16 | מאת: שי

שלום רציתי לשאול בנושא וריקוצלה שלוש שאלות, קודם בקצרה אני אספר מה הרקע: לפני כ-17 שנה אובחן אצלי וריקוצל והוחולט מייד על ניתוח וכמובן נותחתי,כעבור שלוש שנים גיליתי כי שוב יש את הבעיה אבל רק אחרי השרות בצבא ניגשתי לבדיקה,אך לא היה צורך לפי דעת האורולוג לנתח שוב אלא רק אם המצב יחמיר. כעבור 8 שנים מאז הבדיקה האחרונה גיליתי נקודות אדומות באותו צד של הוריקוצל והשאלה מה דרגת החומרה אם חייבים לנתח ואם יש לזה השפעה של עייפות ואיך אני אדע אם בפעם השניה שאנותח לא תחזור חלילה בתודה מראש שי

19/06/2000 | 23:02 | מאת: ד"ר איתי ורדי

מר שי: מומלץ לנתח וריקוצלה במידה ויש ירידה בגודל האשך באותו צד או ישנה ירידה באיכות הזרע. כמו כן, וריקוצלה מאד גדול כדאי לנתח. נקודה אדומה שציינת אינה לפי דעתי סיבה לניתוח. כדאי להיוועץ עם האורולוג שלך ולבקש ממנו להסביר לך מה מצבך מבחינת בדיקת הזרע ולפי זה להחליט עם יש צורך בניתוח או לא.

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר