כאבים בצד שמאל מתחת לחזה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

16/06/2000 | 12:06 | מאת: אנונימי

שלום רב, מזה כחצי שנה בעלי סובל מכאבים חזקים בצד שמאל מתחת לחזה (בטן עליונה) ולפעמים מועקת נשימה. בבדיקות ראשונות שנעשו הלכו לכיוון הלב כמובן ובוצעו כל סוגי בדיקות הלב כולל צינטור אשר נעשה לדברי הקרדיולוג לצורך ביטחון בלבד מכיוון שנמצא שהכל תקין. יחד עם זה בשל משקלו הגבוה הומלץ לו באופן מיידי להוריד מייד במשקל (גובהו 781 ס"מ ומשקלו בתחילת התהליך היה 041 ק"ג) נכון להיום משקלו 89 ק"ג. למרות ההורדה במשקל והפעילות הספורטיבית אותה הוא מבצע במקביל הכאבים עדיין קיימים בעוצמה זו או אחרת באופן תמידי, הוא הופנה ע"י רופא המשפחה לאחר לחץ רב מצידנו לבדיקות נוספות אשר כללו אולטראסאונד בטן עליונה ובדיקת CT וכן בדיקות גסטרו חודרניות, כל הבדיקות נמצאו תקינות למעט בדיקת הCT אשר בה נצפתה בכליה השמאלית אבן קטנה ומסויידת. בבדיקת הצילומים אצל אורולוג , הרופא טען שאין כל אבן בצילומים וכן כי אבן כל כך קטנה אינה יכולה לגרום לכאבים חזקים ורצופים לאורך זמן. א. האם זה נכון ? ב. האם לדעתך יש עוד כיווני בדיקה אותם ניתן לבצע כדי לוודא אם אכן קיימת אבן בכליה או לא ? ג. תשובתם של הקרדיולוג ורופא המשפחה כי הכאבים הינם פסיכוסומטים אינה מקובלת עלינו ולדעתנו לא בוצעו כל הבדיקות הנדרשות לשלילת בעיה רפואית קודם כל. אודה לך אם תוכל לתת לנו כיוון בדיקה נוסף אשר אולי יגאל אותו מהכאבים החזקים. תודה

19/06/2000 | 22:57 | מאת: ד"ר איתי ורדי

שלום רב: לפי מה שציינת, הכאבים של בעלך כנראה לא קשורים לדרכי השתן. אולם, צריך להתיחס לתוצאות של בדיקות בצורה מסויגת. בדיקת CT יכאשר מבוצעת עם חתכים עבים יכולה לפספס אבן בשופכן (צינור השתן בין כיליה לשלפוחית השתן). לכן אנני יכול לתת תשובה מוסמכת מעל דפי האינטרנט. כדאי לבדוק את הצילומים עצמם בעיון על מנת להחליט עם הינם מספקים מבחינה זו!. כיוון בירור אחר שהינני חושב עליו יכול להיות בירור של מערכת העיכול העליונה. בהצלחה!

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר