טיפטוף

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

31/05/2000 | 23:42 | מאת: גבי

לאחר השתנה למרות שאני מנער אני מרגיש לאחר מספר שניות שוב טיפטןף דבר שגורם לי רטיבות בתחתונים וכמו כן לוקח לי לפעמים כדי להתרוקן לגמרי פעמיים להשתין בהפרש של דקה שתיים.עשיתי בדיקת פי.ס.אי והיא בםדר וגם בדיקת אולטרה סאונד תקינה מה זה יכול להיות?אני בן 50 .זה נמשך כבר כחמש שש שנים.

02/06/2000 | 11:26 | מאת: ד"ר איתי ורדי

מר גבי הנכבד: למרות גילך הצעיר, תופעות אלו יכולות להצביע על הגדלה שפירה של הערמונית. מומלץ לבצע בדיקת שתן לכללית ולתרבית. בדיקה אצל אורולוג יכולה לאשר או לשלול את זה. אולם, תופעות אלו יכולות להצביע על הרגל הטלת שתן לא תקין. מומלץ להטיל שתן בלי להתאמץ במשך כמה דקות ואז הטיפטוף והטלת שתן פעמיים יכולות להעלם. בכל מקרה ממלץ לפנות לאורולוג לבדיקה יסודית

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר