אחוזי נכות משוקלל ודרגת יא הכושר להשתכר

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

15/07/2007 | 17:48 | מאת: א.מ.ב

שלום רב , המשך למענך מהיום ובכדי להעריך רמת הפגיעה שתיקבע אובדן כושר עבודה, להלן הפירוט הפגימות ויותר הבהרות על מצבי : - 1. חדות ראייה - 70% 2. שדה ראייה - 20% 3.ליקוי שמיעה - 15% 4.כאבי צוואר עם הגבלה - 20% 5. כאבי גב תחתון - 10% העבודה האחרונה, משנת 1999 ועד 2004 עבדתי לתקופות בעבודות הרמת משאות שלא יכולתי לעמוד בהן ונאלצתי להפסיק מהרצון ועקב מגבלותיי ליקוי ראייה ,ליקוי שמיעה וחוסר יכולת לבצוע עבודה פיזית אשר גרמו לאובדן כושר עבודה ותפקוד נורמלי , אני לא עובד יותר מ - 09/2004 . היות ויש לי הכנסה חודשית מהפנסיה המוקדמת( הפרישה שהיא לא במחמת הבריאות ) בסך 4000 ש"ח לחודש , לא פניתי אף פעם בתביעת דמי אבטלה.יש לי נכות 52% מהמ.ל.ל משנת 92 ועתה בחודש 04/07 ניגשתי בתביעה חוזרת לנכות כללית ואובדן כושר עבודה שתוצאותיה הן אמורות לעיל. רב תודות, א.מ.ב

16/07/2007 | 11:54 | מאת: איילת לבנון

לשאלתך לעניין א.כ.ע- בהחלט ניתן להוכיח אובדן כושר עבודה שיזכה אותך בקצבת נכות. כמו כן, הייתי ממליצה לך לפנות אלינו לייעוץ אישי על מנת שנבחן האם ניתן לפטור אותך מתשלום מס הכנסה. נכות משוקללת לצורך פטור ממס הינה 90%.

מנהל פורום זכויות רפואיות