פגיעה לצמיתות בעין - aion

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

17/08/2007 | 09:48 | מאת: מירי

שלום רב! אני בת 58, כעת בגמלאות. לפני יותר מחודשיים נפגעה עין אחת לצמיתות. שם המחלה: Anterior Ischemic Optic Neuropathhy כתוצאה מכך יש לי ירידה בחדות הראייה ושדה הראייה. אין טיפול למחלה זאת. שאלתי היא האם יש מצב שמגיע לי אחוזי נכות כל שהן ולזכות בפיצוי מביטוח לאומי? תודה מראש על תשובתך. מירי

19/08/2007 | 10:02 | מאת: איילת לבנון

במידה והעיין השניה לא נפגעה ואין מחלות נוספות, לא תגיעי לאחוזי הנכות המינימליים על פי חוק לשם קבלת קצבת נכות. כאמור, במקרה זה אבקש לדעת האם את סובלת ממחלות נוספות

19/08/2007 | 22:46 | מאת: מירי

שלום רב! תוצאות כל בדיקות הדם תקינות. יש לי בעיה של דלקת בעצב בגב התחתון. אני מקבלת טיפול תרופתי "אטופאן 600" ופיזיותרפיה.לחץ הדם שלי תקין. העין השניה תקינה אך בעיית העין החולה מפריעה לתפקוד היום יום לעומת התקופה שקדמה לאירוע. ההרגשה בעין זו היא כמו מסך בחזית העין וכמובן הפרעה חזקה בראייה בעין זו. כמו כן אני מטופלת באספירין 100 mg.(אגב, נאמר לי שמחלה זו בד"כ מופיעה בגיל 65 ומעלה. אני רק בת 58 וכבר תקפה אותי מחלה זו. שאלתי שוב היא האם אין לי זכות לקבל לפחות פיצוי כספי חד-פעמי? בתודה ובברכה. מירי

מנהל פורום זכויות רפואיות