קצבת נכות כללית- שאלה למבינים

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

20/01/2014 | 21:44 | מאת: תילתן

שלום ותודה מראש, ביטוח לאומי קבע שיש לי: אובדן כושר עבודה 100% - קבועה, נכות 76%- קבועה. התחלתי לקבל קצבה בסכום של כ-2600 ¤ במשך חודשיים. בחודש שעבר התחלתי לעבוד בשתי מקומות והרווחתי סה"כ 5500 ¤ באותו חודש. איך זה משפיע על: 1.קצבה? 2.אובדן כושר עבודה שנקבע לי? 3.נכות שנקבעה לי? תודה לעונים.

שלום, בעקבות חוק לרון ניתן לקבל משכורת + קצבה עד לסך של כ- 6000 ש"ח ללא פגיעה בקצבאות. במידה והינך מרוויח יותר הרי שלאחר כמה זמן ביטוח לאומי יגלה זאת ואז קצבתך עלולה להתבטל. הנכות לא תשתנה. בריאות,

28/01/2014 | 15:35 | מאת: תילתן

תוכל לחדד: עבדתי במשך חודשיים : חודש אחד הרווחתי 5500 ש"ח. חודש השני : הרוחתי 3000 ש"ח.בסופו פוטרתי! חודש שלישי: איני עובד. האם בחודש השלישי תשולם לי קיצבה מלאה כרגיל? האם יש שינוי באחוז אובדן כושר עבודה? האם יש שינוי באחוז נכות? תודה מראש!

מנהל פורום זכויות רפואיות