החמרה במצב קיים

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

22/12/2013 | 13:08 | מאת: חיים

שלום רב הנני סובל מליקוי שמיעה בשני האוזניים מלידה בשיעור של כ40 אחוז בשני האוזניים. בנוסף קיימת גם אסטמה מלידה. בשנת 2010 נקבע לי ע"י ועדה רפואית 37% נכות. אציין כי לא הופעתי בפני הועדה מסיבה שאינה ברורה לי אבל בטופס מצויין כי כן הופעתי בפני הועדה... בשנה האחרונה התווספה לרשימת הבעיות אלרגיות ופוליפים אשר סותמים את האף ומפריעים עוד יותר לשמיעה שגם כך סובלת מירידה נוספת. האם יש לדעתך עילה לבחינה מחודשת בועדה רפואית? בברכה

22/12/2013 | 12:56 | מאת: חיים

אציין כי ניתן לי על ליקוי השמיעה 30% (כלומר ביטוח לאומי קבע שיעור נכות של 30% לסעיף השמיעה ובדיקות השמיעה מורות על ירידה של כ 40%)ועל האסטמה נקבעו 10% וקביעת אחוז הנכות הכללית הינה 37%

שלום, אין אני יכול לדעת אם אכן חלה החמרה במצבך, אבל אם אכן כך אין לך מה להפסיד אם תיגש להחמרת מצב. דרך אגב, חישוב הביטוח הלאומי של 30% + 10% = 37% הינו נכון. בריאות,

מנהל פורום זכויות רפואיות