קבלה רטרואקטיבית של קצבת נכות

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

05/12/2013 | 01:53 | מאת: שגיא

שלום רב, אני בן שלושים ושש, מתגורר בדיור מוגן על רקע נפשי, ולא ממש בעל בטחון כלכלי.ב-2004 התחלתי לקבל קצבת נכות, אולם כבר ב2001 שהיתי מספר פעמים לילה במחלקה לבריאות הנפש בבית חולים כרמל, והוצע לי להתאשפז. כבר בשנת 93 הייתי לראשונה בטיפול פסיכולוגי, המסמכים מבית החולים משנת 2001 מצויים בידי. לפני מספר שנים פניתי ללשכה לסיוע משפטי בבקשה שיסייעו לי לקבל קצבה באופן רטרואקטיבי בנוסף לקצבה שאני מקבל כיום, ונאמר לי שהייתי צריך להגיש את הבקשה מייד כאשר הגשתי תביעה לקצבה,נציג הלשכה לסיוע משפטי בחיפה סירב אפילו להציץ במסמכים שברשותי.אני חש שנעשה לי עוול כי לדעתי הייתי זכאי לקצבה רטרואקטיבית. בברכה, שגיא.

שגיא שלום, לצערי החוק לצידם. תביעה לנכות כללית יש להגיש עם היווצרות הבעיה או עד שנה לכל המאוחר. אם מגישים את התביעה לאחר מכן אין קבלת זכויות רטרואקטיבית. בריאות,

מנהל פורום זכויות רפואיות