יש אופציה מועדפת במקרה כזה?

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

04/12/2013 | 01:24 | מאת: א

היתה לי תאונה בגב ששהוכרה הועדה קבעה 0 אחוז ממקרה קודם ! לפני מספר שנים עלפי הוראות חדשות ניתן לבקש ערער על קביעה זו הפרדה בין נזק אורטופדי לנוירלוגי!! פניתי והסכימו לת ערער על הועדה המקורית ולא רק החמרת מצב! האם ומה השקול הכלכלי שבעד ללכת לעגער ולא להחמרת מצב? האם מה שהרווחתי הוא שקובע? אם הערער יצליח אז ידלמו רטרואקטיבי כמה זמן? עלפניו נרא. שערער אין מה להפסיד אבל יד סיבה ללכת להחמרת מצב? במה זה תלוי? תודה

פרקטית, אין כל הבדל בין ערר להחמרת מצב. בביטוח לאומי רשאים לדון בכל התיק מחדש בכל פעם שאתה מגיע אליהם ולהעלות או להוריד אחוזים. בריאות,

11/12/2013 | 18:14 | מאת: המשך שאלה

עקונית זה נכון ברוב המקרים בגלל קרבת הזמנים בינהם של הועד והערר! אבל מה לגבי מקרה מיוחד שהועדה היתה לפני 8 שנים ויש הסכמה בכתב לערעור על הועדה המקורית!ו לא החמרה כיום! האם זה לא ישפיע על חישוב הפיצוי על פי המשכורת אז ערעור ביחסלוועדה ראשונה בה קיבלתי 0 אחוזים לעומת החמרה מהיום? והפרש ההכנסה אז כפי שהשתכרתי לעומת המשכורת היוםבהחמרת מצב לא? האם גם 8 השנים שחלפו אני מאבד כפיצוי אם הולכים להחמרה היום!? אני איני מבין לגמרי מבין את ההדבל בחישוב? או שאם מכיר בנכות גם לאחר החמרה מקבלים לפי ההכנסה בעת המקרה? תודה רבה

מנהל פורום זכויות רפואיות