זכיות בביטוח לאומי ומס הכנסה

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

03/11/2013 | 10:38 | מאת: ח.ק

השנה עברתי נתוח לכריתת רחם ושחלות עקב חשד לממאירות . לשמחתי הגידול נמצא שפיר . 3 חודשים מאוחר יותר נמצאו גושים ממאירים בשני השדיים עברתי כריתה חלקים דו צדדית והקרנות . בנוסף ישנו פסיוראזיס ודלקת פרקים , מחלות הפורצות לעיתים . לאורך כל השנה המשכתי לסירוגין לעבוד . אני עומדת בפני ועדה בביטוח לאומי , בחשש גדול .מה חשוב להציג. מה הם זכויתי ? בדרך כלל חולי סרטן אינם מוזמנים .מדוע זומנתי ומה עלי לעשות ? תודה

04/11/2013 | 16:34 | מאת: גיל

שלום, לאחר סרטן ניתן לקבל עד שנה 100% נכות ולאחר מכן (באם החלמת) בין 30% ל-50% נכות. הפסוריאזיס ודלקת הפרקים מוסיפים אחוזי נכות בתלות בחומרתם. אולם, לא תקבלי קצבה אם את עובדת ומרוויחה יותר מ- 3,900 ש"ח. על מנת שלא להופיע בפני הוועדה ישנו טופס של האגודה לחולי סרטן שהרופא ממלא ושולחים אותו עם המסמכים. אם לא שלחת את הבקשה תזומני כמו כל חולה אחר. בריאות,

מנהל פורום זכויות רפואיות