תביעת נכות וניידות עבור בני בן השש

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

30/10/2013 | 13:50 | מאת: אליעזר

שלום וברכה לפני כשש שנים נולד ילדי ללא כף רגל שמאל הילד מתהלך עם פרוטזה ובמבט מבחוץ הוא אינו נרא כמוגבל כלל הגשנו תביעה לקבלת אחוזי נכות וכן ניידות את הנכות שללו לנו לגמרי. ובניידות נתנו לנו 40% אחוזים. אני רוצה לערער על החלטות אלו. שאלתי היא האם בערעור לועדת הניידות יש איזשהו סיכוי להוסיף על אחוזי הנכות? (כידוע לי הם הולכים בוועדה לפי כללים ברורים חסר כף רגל אחת זה אכן 40% ברשימת המוגבלויות). ובמקרה שלא כדאי לערער על הניידות, מה הם זכויותי?(הם כתבו בפרוטוקול הועדה "הינו מוגבל בניידות הזקוק לרכב כאמצעי תנועה בגלל רגליו הנכות". "אישור זה משמש לעניין קבלת תוית נכה ע"פ הוראות משרד התחבורה וכן לענין פטור מאגרת רישוי"). האם אני זכאי לפטור ממס מלא\חלקי? הלוואה לרכשית רכב? וכו... בערעור לאחוזי נכות איך ומה כדאי לעשות? תודה על העזרה בברכה

שלום, אחוזי נכות לילדים נקבעים על פי הפרמטרים הבאים: 1. התפתחות ביחס לבני גילו 2. האם זקוק להשגחה מתמדת 3. האם זקוק לעזרה בביצוע פעולות בנוסף, ישנה סדרה שלמה של מחלות ופעילויות (לדוגמא, זקוק לעירוי פעמיים ביום). ממליץ לקרוא את המאמרים הבאים (להעתיק כתובת לדפדפן): http://www.barmedics.com/archive/he/8bf8f3144849/yn http://www.barmedics.com/archive/he/8bf8f3144849/kn בריאות,

מנהל פורום זכויות רפואיות