זכאות לרכישת רכב נכה ללא מיסים

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

23/09/2013 | 11:59 | מאת: תומר

שלום אבי בן 66 חולה במחלת ALS כבר כ 10 שנים. מוכר כנכה ע"י משרד הבריאות ניידות וביטוח לאומי. לפני כארבע שנים רכש רכב חדש (רגיל ללא התאמות מיוחדות) ללא מיסים. שאלתי היא: כל כמה זמן יכול הנכה להחליף רכב, ולהשתמש בפטור ממסים? האם הזכאות לרכישה ללא מיסים פגה כשהנכה עובר את גיל 67?

תומר, למוגבל בניידות שיש לו רשיון נהיגה תינתן הלוואה עומדת להחלפת רכב, רק אם חלפו 42 חודשים לפחות ממועד קבלת ההלוואה העומדת הקודמת. למוגבל בניידות שאין לו רשיון נהיגה, תינתן הלוואה עומדת להחלפת רכב, רק אם חלפו 48 חודשים לפחות ממועד קבלת ההלוואה העומדת הקודמת. זכאות לניידות לא פגה בגיל 67. בריאות, מרפאות בר מדיקס לזכויות רפואיות

מנהל פורום זכויות רפואיות