אחוזי נכות משוקלל ודרגת אי-כושר להשתכר

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

13/07/2007 | 18:01 | מאת: א.מ.ב.

שלום רב , בסיכומי דיוניה של הועדה הרפואית להלן הפירוט אחוזי הנכות עלפי הליקויים והסעיפים במבחנים :- 15% + 20% + 10% +70% +20% כולם כיציבה ואין נכות מנופה . בנוסף לסעיף ניתוח תיקון בקע והחזקתו ע" רשת קבעה הוועדה 0% (סעיף במבחנים 19ב')במקום 10%שהיו צריכים לקבוע עלפי סעיף 19ג' ואני שוקל אם כדאי לערער. בהודעת המ.ל.ל. ללא צויין מה האחוז הנכות המשוקלל אלא הערה כללית כי צברת נכות רפואית ונמשיך לטפל בתביעתך ולדון בדרגת אי הכושר להשתכר.תיק הועבר למח' השיקום לקבלת חוות דעת מהשיקום. במקרה הדנן :- 1) מה אמור להיות אחוז נכות משוקלל ? 2) האם לסעיף שלגביו נקבע 0% במקום 10%(כאמור לעיל לפגימה תיקון בקע ע"י רשת) עלול להשפיע במתן חוות דעת מהשיקום לקביעת דרגת אי הכושר להשתכר ? 3) מה הסיכויים שאני בגיל 63 עם ליקויים רפואיים ,שהם בתחום שמיעה,ראיה ועמוד שידרה לחוות דעת מהשיקום לקביעת אחוזי אי הכושר להשתכר ? ( עד לזכאות קיצבת זיקנה.) רב תודות. א.ב.

15/07/2007 | 08:58 | מאת: איילת לבנון

על פי הנתונים שמסרת לי נכותך המשוכללת היא 85% על מנת להעריך את דרגת אובדן כושר עבודתך נזדקק לנתונים נוספים המסבירים את רמת הפגיעה של כל מחלה. קשה לקבוע זאת מהנתונים שהבאת בשאלתך. בנוסף לגילך ילקחו בחשבון פרמטרים נוספים כגון: השכלתך, נסיונך התעסוקתי ועוד. נשאלת השאלה האם אינך מסוגל להם עוד?

15/07/2007 | 16:02 | מאת: א.מ.ב

שלום רב , בכדי להעריך רמת הפגיעה שתיקבע אובדן כושר עבודה, להלן הפירוט הפגימות ויותר הבהרות על מצבי : - 1. חדות ראייה - 70% 2. שדה ראייה - 20% 3.ליקוי שמיעה - 15% 4.כאבי צוואר עם הגבלה - 20% 5. כאבי גב תחתון - 10% העבודה האחרונה, משנת 1999 ועד 2004 עבדתי לתקופות בעבודות הרמת משאות שלא יכולתי לעמוד בהן ונאלצתי להפסיק מהרצון ועקב מגבלותיי ליקוי ראייה ,ליקוי שמיעה וחוסר יכולת לבצוע עבודה פיזית אשר גרמו לאובדן כושר עבודה ותפקוד נורמלי , אני לא עובד יותר מ - 09/2004 . היות ויש לי הכנסה חודשית מהפנסיה המוקדמת( הפרישה שהיא לא במחמת הבריאות ) בסך 4000 ש"ח לחודש , לא פניתי אף פעם בתביעת דמי אבטלה.יש לי נכות 52% מהמ.ל.ל משנת 92 ועתה בחודש 04/07 ניגשתי בתביעה חוזרת לנכות כללית ואובדן כושר עבודה שתוצאותיה הן אמורות לעיל. רב תודות, א.מ.ב

מנהל פורום זכויות רפואיות