האם אני זכאית לשמירת ריון?

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

07/07/2013 | 11:44 | מאת: לירן מאיר

07/07/2013 | 11:46 | מאת: לירן מאיר

שלום, אני נמצאת בשבוע 26 וזו הפעם השנייה שיש לי דימום+ דלקת בדרכי השתן. האם הדבר מצריך שמירת הריון? דבר נוסף- אני עובדת בעבודה 3 חודשים, לפני זה חתמתי בלשכה חודשיים, האם אני זכאית (במידה ואני יכנס לשמירה) לדמי שמירת הריון מלאים? תודה רבה

לגבי שמירת הריון יש לפנות במיידית לרופא המטפל לשם קבלת דעתו הרפואית. לגבי התשלום - אם עבדת 6 חודשים בשנה האחרונה הרי שמגיע לך תשלום. 1.האישה תושבת ישראל. 2.היא עובדת שכירה או עצמאית, ששולמו בעדה דמי ביטוח בעד 6 חודשים לפחות מתוך 14 החודשים שקדמו ליום קובע לשמירת היריון - היום שהפסיקה את עבודתה עקב שמירת ההיריון. 3.יש בידה אישור מרופא מומחה לנשים ולידה על שמירת ההיריון. בכל מקרה לא תשולם גמלה לתקופה העולה על שבועיים לפני היום שנערכה לתובעת הבדיקה הרפואית הראשונה שבה נקבע שהיא זקוקה לשמירת היריון. 4.תקופת השמירה הראשונה לא תפחת מ-30 ימים רצופים. אם קיימת הפסקה בשמירת ההיריון, כל תקופה נוספת של שמירת היריון לא תפחת מ-14 ימים לפחות. מרפאות בר מדיקס לזכויות רפואיות

מנהל פורום זכויות רפואיות