נכות

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

25/06/2013 | 12:37 | מאת: אסי

יש לאמא שלי 10 נכות על סוכרת . עכשיו היא רוצה להוציא נכות כללית בגלל שיש לה הרבה מאוד קשיים ... כמו למשל שהיא הולכת מאוד מאוד לאט ... בצורה בלתי רגילה... והיא נופלת הרבה.. ויש לה לפעמים רעד ביד שהיא מחזיקה משהו .. ושהיא עולה לאוטבוס אז מרימים אותם או עוזרים לה.. והיא מרחפת הרבה. ויש לציין שהיא עובדת במתב קששים אצל בחורה אחת ומקבל 1200 שקל יותר מיזה היא לא מסוגלת וגם במתב לא נותנים לה בגלל שהם רואים שהיא לא מתפקדת הכי טוב . היא עשתה בדיקה רפואית דרך קופת חולים כללית דרך נירולוג.. והרופא קבע שהכול תקין .. איך זה הגיוני שהכול תקין ? היא בקושי הולכת ..ובקושי מתפקדת וכול העולם אומר לי למה היא לא מוציאה נכות ... אז מה אפשר לעשות ? וחוץ מנירולוג יש עוד בדיקות מסוימות ?

25/06/2013 | 12:47 | מאת: גיל

אסי, ממליץ מאוד לפנות לרופא משפחה לשם מענה על שאלות אילו. נשמע כאילו אימך זקוקה לאבחון של מחלתה. בריאות,

04/07/2013 | 23:58 | מאת: שפרה

אסי שלום, יש לי חברה בעלת 10% אחוזי נכות (לא סוכרת), שגם סבלה מאוד בעבודה מבחינה פיזית ורצתה להפסיק לעבוד אבל אז הפנו אותה למטה לשילוב אנשים עם מוגבלות שבעצם עוזר לאנשים עם מוגבלות למצוא עבודה שמתאימה להם והם מצאו לה עבודה שהרבה יותר התאימה לה. ממליצה לאימך אולי לנסות לפנות אליהם כדי שיעזרו לה למצוא עבודה שתתאים לה. גם מבחינה נפשית עדין כדאי לה לצאת מהבית ולעבוד כדי לא להתעסק כל הזמן בכאבים ובמחלה..

מנהל פורום זכויות רפואיות