זכויות תינוק נכה

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

22/06/2013 | 21:22 | מאת: doritna7

שלום, נכדי בן ה 5 חודשים נולד עם מום רציני בלב והוכר כנכה בביטוח הלאומי. מה הם זכויותיו וזכויות הוריו במוסדות השונים? עלי לציין שאמו לא יכולה לחזור לעבודתה לאחר תום חופשת הלידה. תודה מראש

שלום, ילדים מקבלים קצבת נכות בהתאם למגבלותיהם. בגיל רך במילא כל התנוקות זקוקים להשגחה בלתי פוסקת ולכן לא סביר שיקבל קצבת נכות. עם התבגרו סביר שיקבל קצבה בהתאם למגבלות שיהיו.

23/06/2013 | 10:34 | מאת: doritna7

התינוקמקבל כל חודש סכום כספי כקצבת נכות. שאלתי היא : האם הוריו זכאים להקלות והטבות כלשהן עקב נכותו ובהתחשב בעובדה שאמו לא יכולה לעבוד? תג נכה לאוטו? הקלות במיסים ? וכו' תודה

מנהל פורום זכויות רפואיות