אבי נפגע בתאונת עבודה, אשמח לעזרה ראשונית

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

09/06/2013 | 18:41 | מאת: עידן

שלום רב, במסגרת עבודתו, אבי, עובד מדינה, הגיע למקום באזור המרכז (פרטים חסויים ככל הניתן), והשוער בכניסה בטעות סגר לו את שער הכניסה על הראש, אבי נפצע, דימם וטופל במקום, ובזכות הצוות הרפואי ששהו בקרבת מקום הוא אינו נזקק לפינוי רפואי. היו המון עדים במקום ועקב מסירותו, אבי לא לקח ימי מחלה. אנחנו לא מבינים יותר מדיי מה הזכויות ומה מגיע לו, אשמח לדעת האם הדבר יכול להיחשב לתאונה במקום עבודה ומהם ההשלכות של כך. תודה רבה, כל תשובה תהיה עזרה גדולה

עידן, זו אכן תאונת עבודה ורצוי לדווח עליה לביטוח הלאומי גם אם לא תהיה בסופו של דבר תביעה לתגמול כספי. מאחר ואביך לא אושפז, לא לקח ימי מחלה הרי שניתן להניח שאין נזק מתמשך. אם יש, הרי שראשית הוא יכול לנצל ימי מחלה ולאחר מכן להגיש תביעה לנכות מעבודה. שוב, הכול בתנאי שיש נזק שנשאר מעבר ל-3 חודשים מהמקרה. ברכות,

מנהל פורום זכויות רפואיות