תוספת תלויים

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

30/05/2013 | 18:15 | מאת: משה

אשתי קיבלה קיצבת נכות כללית מלאה+תוספת קטנה ולא שולמה לאשתי תוספת תלויים (2 ילדים מתחת לגיל 18+בעל).בפנייתי למוקד אמרו לי שרשום אצלם שתוספת תלויים לא שולמה בגין: "כפל קיצבה", כשאמרתי להם שאני ואשתי לא קיבלנו בעבר שום קיצבה אמרו שיפנו את השאלה לבטוח לאומי. למחרת שוב התקשרתי ואמרו לי שקיבלו תשובה מבטוח לאומי והסיבה היא: שאני צריך למלא טופס של "הצהרת עיסוקים" רציתי להוסיף שהתחלתי לעבוד בחצי משרה (חצי שכר מינימום)לפני חצי שנה,ושנה וחצי לפני לא עבדתי. 1. מה קורה פה?ומה "הזיגזג" הזה בטענות בטוח לאומי? 2.לאן לשלוח את טופס הצהרת עיסוקים למח' גביה או לנכות כללית? אודה לך אם תענה לי בהקדם.

משה שלום, כמו בכל גוף גדול גם הביטוח עלול לטעות (ובגדול). הטופס שביקשו ממך הינו לבדיקה באם אתה עובד. אם לא עבדת האם קיבלת קצבת הבטחת הכנסה? זה יכול להסביר את כפל הקצבאות. אני לא בטוח לאן לשלוח את הטופס. רצוי לשאול במוקד ביטוח לאומי *6050. בריאות

מנהל פורום זכויות רפואיות