קביעת נכות לצרכי מס הכנסה

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

25/05/2013 | 19:57 | מאת: שמריה

ביטוח לאומי קבע לי 90 אחוז נכות לפי סעיף 29 ו 10 אחוז נכות לפי סעיף 12. בסיכום נכתבה נכות משוקללת בשיעור 90 אחוז. כשהגעתי למס הכנסה על מנת לקבל פטור, הפקידה אמרה שעל מנת לקבל פטור אני צריך לפחות 90% המבוססים על פי שני סעיפים לפחות. היא הבטיחה לבדוק בנציבות. האם לצרכי מס הכנסה סעיף 12 אמור להילקח? האם אוכל לקבל פטור? בברכה שמריה

שמריה שלום, אכן צריך לפחות שני סעיפים המגיעים ל- 90% או 100% בסעיף אחד, אולם לפי מה שכתבת יש לך שני סעיפים. נראה שדחו אותך בקש. ברכות, גיל

27/05/2013 | 14:23 | מאת: שמריה

גיל תודה יש לי אפילו 3 סעיפים: 29 - 90% 35 - 0% 12 - 10% ובנכות המשוקללת נכתב 90%. האם מס הכנסה אמור,במקרה זה,לחשב נכות ע"פ 3 סעיפים? הבנתי שסעיף 35 איננו "סעיף מנופה", האם יתווסף למספר הסעיפים הנספר, שהרי הוא נכלל בנכות הכוללת, אך עם השפעה אפס. איפה ניתן לראות אלו סעיפים יכולים להיות מנופים? בתודה, שמריה

מנהל פורום זכויות רפואיות