ערעור על נכות כללית

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

08/03/2009 | 20:14 | מאת: שוש

ב"ל אישר לי קבלת גמלת נכות בגין אי כושר לעבודה 75% , דרגת הנכות הכללית הרפואית שנקבעה לי הינה 62%. לכאורה, קיבלתי את מבוקשי, אבל כלפי מס הכנסה דרגת נכות שכזו אינה מאפשרת פטור ממס. ברצוני לערער על דרגת הנכות אך ורק בגין הפטור האמור ממס ההכנסה. באם זה ניתן? מהי הפרוצדורה המקובלת לצורך זה? בתודה מראש שוש

08/03/2009 | 23:47 | מאת: אלון אהרונוב

שוש שלום, כדי לקבל פטור ממס יש לקבל 90% ומעלה. הדרך מ 62 ל 90 ארוכה מאוד. אני מציע לך לבדוק לפני הגשת הערר. בערר ניתן גם להפחית את שקיבלת בוועדה קמא. לבדיקת כדאיות הגשת ערר ולהקטנת הסיכון פני ל"זכותי" לפגישת יעוץ ללא התחייבות.

מנהל פורום זכויות רפואיות