במקרה בו אני ינותח בניתוח הכולל שיקום בכיסא גלגלים

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

10/05/2013 | 01:57 | מאת: לילי

ברצוני לדעת: (השיקום הוא חצי שנה + עוד חצי שנה פיזיותרפיה) באיזה סטטוס אני מבחינת ביטוח לאומי (האם נכה נזקק, או משהו אחר?) מהן הזכויות שלי מביטוח לאומי? ולפי מה הן נקבעות? האם אני זכאית לתעודת נכה? האם אני זכאית (או יש אפשרות) להעדפות כמו נכים רגילים (לדוגמא בעזרה בקניית רכב או דיור ציבורי, מה הקריטריונים? בברכה לילי

לילי, האם השקום הינו באשפוז? אם כן לא זכאית לקצבה. אם בבית אזי ישנה זכאות לנכות למשך תקופת השיקום כולל קצבת ניידות. תקבלי תעודת נכה זמנית. נכה נזקק הינו הגדרה הקשורה להכנסה ולא למצב גופני. מאחר ומדובר על נכות זמנית הרי שלא תקבלי העדפה בדיור ציבורי. ברכות, גיל

מנהל פורום זכויות רפואיות