פריצת דיסק ובקע

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

22/04/2013 | 11:31 | מאת: דניאל

שלום, אני בת 34 גננת במקצועי. לפני כחודש וחצי התגלתה לי פריצת דיסק בחוליות L4-L5 עם בקע. קיבלתי מהרופא המומחה שלושה חודשי מנוחה אך לאחר כחודש נאלצתי לחזור לעבודה בלחץ הבוס ומאז יש החמרה במצב הכאבים חזרו בעוצמה חזקה ונשקלת אף אפשרות של ניתוח. יש לציין כי במהלך החודש שבו הייתי במנוחה ולא עבדתי היה שיפור בכאב. שאלתי היא- ההמלצה של הרופא המומחה הינה המשך מנוחה מוחלטת וטיפול תרופתי נגד כאב. מאחר ועברו שלושה חודשים והרופא אינו יכול להמשיך את חופשת המחלה, האם רופא תעסוקתי יכול על דעת עצמו לקבוע לי שעליי לחזור לעבודה מבלי להתחשב בדעת האורטופד המומחה ובמצב הכאבים שאני סובלת? האם הרופא התעסוקתי יכול לקבוע לי שעליי ללכת לבצע הזרקות או ניתוח בניגוד לרצוני? (אני מאוד חוששת מהזרקות חומרים לגוף בשל רקע משפחתי) תודה מראש, דניאל

02/05/2013 | 09:58 | מאת: גיל

דניאל, 1. רופא תעסוקתי קובע על סמך המלצת רופא מומחה אך יש לו שיקול דעת 2. לא ניתן לחייב לבצע טיפול רפואי. בריאות,

מנהל פורום זכויות רפואיות